26 Ağustos 2012 Pazar

Annemin Blogunda Yeni Yazılar...

Herkese merhaba!
Ara ara annemin blogunun da reklamını yapmadan geçemiyorum biliyorsunuz :) Yazmakta geciktiği yeni yazıları için resmin üstüne tıklamanız yeterli!
Bora Bebek'ten herkese selamlar, saygılar...

24 Ağustos 2012 Cuma

Özlemek

Kalbiniz dayanırsa buyrun burdan : Kıyamam Sana (Kayra'lı Günler)
Severek takip ettiğim Kayra'lı Günler blogunun sahibi, sevgili Kayracığın annesinin yazdıkları aldı götürdü beni, anneyi de ağlatmış..Malum annecikle bir kavuşup bir ayrılıyoruz bugünlerde.
Okuyun, dinleyin, başka söze gerek yok sanki...


22 Ağustos 2012 Çarşamba

Bayramda Neler Yaptım?..

Erken kalkıp herkesi tek tek uyandırdım. Her zamanki gibi müziksiz asla uyanamazdım! Biraz dinledim, biraz sallandım, biraz dansettim...Giyindim kuşandım misafirleri bekledim. Bayramda bütün İstanbul Taşköprü'deydi sanki. Annemin annesinin kuzenlerinin torunlarıyla buluştum :) (Varın, bu bilmeceyi siz çözün!) Sonuç itibariyle hiç yalnız kalmadım.Sık sık cool çizgimin dışına çıkıp bol bol sevinç çığlığı atmak suretiyle herkesin yüreğini hoplattım! Yüzümdeki gülümseme bu eğlenceli saatlerimin ispatı :)
"Gitmesek de, görmesek de orda bir köy varmış uzakta" E madem öyle gitmemiş olmayalım deyince koca dedem hemen gerekli organizasyonu yaptı, bizi rahatça dağ tepe aşabilecek bir arabaya yerleştirdi.Annem, babam, koca anneannem dağ yollarını aşarken "Hadi şunları bir şaşırtayım" dedim.Başladım parmak hesabına "Biiiiiir, biiiiiir, biiiiir..." Annem ve babam öyle şaşırdılar ki anlatamam. (Çoğunuz biliyorsunuz ama bilmeyenler için şu anda dünyada yalnızca 8,7 aydır bulunduğumu belirteyim. Yakında dayım gibi erkenden çarpım tablosunu ezberlersem kimse şaşırmasın.)
 Televizyonda gördüğüm muhabirler gibi elinden fotoğraf makinesini düşürmeyen annem bu anı da yakaladı ya pes doğrusu! (Zira inatçıyım istendiğinde hiiiç bişeycik yapmam!)
Arabadan inip mis gibi çam havasını içimize çektik. Büyük Mustafa Dayı'nın yeni yaptırdığı köy evini ziyaret ettik, büyük yengeyi ve torunlarını baklava açarken yakaladık.Unlara bulanmak,hamurlarla yoğrulmak istedim ama ucundan bir parça unlanabildim.Annemle balkondan orman manzarasına bakıp kuzenlerin tencereden böğürtlen aşırmasına yardım ettik :)
Ertesi gün annem ve babamla tüm ilçeyi turladık. Hava bir açtı, bir kapadı...Ama ben köprü başında, babacığımın kollarında çok mutluydum! Hımmmm, burda çay keyfi süper - miş! Öyle dedi annem, ben çayı bilmem :)
Ev sakinken balkonda annecikle bol bol oyun oynadık.Fonda koca anneannemin kurutulmak üzere dizi dizi asılmış dolmalık biberleri (Burada son yılların kışlık yiyecek trendi buymuş....Gelsin artık annemin pek sevdiği kuru dolmalar...) burası tam bizlik!
Annecik ara ara mutfağa, çarşıya-pazara kaçmaya çalıştığında uykudaysam uyandım, kuytudaysam yetiştim, saç örgüsünden yapıştım! Dopdolu ve çok güzel bir bayram geçirdim sevgili büyüklerim. Ama gördüğünüz gibi ne yapıp ettim "dişli" bir fotoğraf vermedim!

Bora Bebek hepinizi saygıyla selamlar...

16 Ağustos 2012 Perşembe

İlk Bayramım

Bayram gelmiş, hoş gelmiş! Sanırım nihayet ben de bir bayram görebileceğim! Çocuklar gibi mutluyum!.. "Bebekler gibi" desem daha doğru olur sanırım. Biliyorsunuz, bu benim ilk bayramım. Sevincim, heyecanım, merakım biraz da o yüzden. Bayram hazırlığından, telaşından, trafiğinden, merasimlerinden bıkmış olanlar olabilir. Yorulanlar olabilir... Bayram harçlığını beğenmeyenler olabilir :)
Ama yine de "Bayramlar güzeldir..."
Öyle diyorlar...

İnsanın bayramı sevdikleriyle karşılaması güzeldir.
Sabah erken kalkıp özenle giyinmek güzeldir.
En güzel yemeklerinin kokularıyla mutfaktan "Günaydın" diyen anneye "İyi ki varsın" demek güzeldir.
El öpmek güzeldir.
Anneannenin saçlarını taraması, dedenin cebine harçlık sıkıştırması muhteşemdir :)
 Uzun süredir görmediğin kuzeninin iyi bir okul kazandığını öğrenmek güzeldir.
"Hava bugün güzel" deyip mutlu olmak da güzeldir.
"Hastayım ama iyileşeceğim" diyebilmek güzeldir.
Annenin arkadaşından iyi bir haber duyması, sevinçten çığlık atması çoook güzeldir.
Radyoda sevdiğin şarkıyı duymak çoook güzeldir.
Pencereden bakıp telaşlı yürüyen kalabalığı görmek güzeldir.
Çocuklar için bayramı yaşamak eeeeen güzelidir!

Annem ve babama kavuşmak bu bayram için bana eeeen büyük hediyedir!

Sevgili büyüklerim,küçüklerim hepinize şimdiden iyi bayramlar diliyorum.
Sizleri kocamaaaan öpüyorum.

Bora Bebeğiniz

(Not : Yürüme denemeleri yapıyorum. Bayram sonu size sürpriz yapabilirim!)


13 Ağustos 2012 Pazartesi

Dişim Çıktııııııı !

Allah'ım bu ne kaşıntı, bu ne sıkıntı anlamadım gitti! Ne bulursam dayanamayıp ağzıma sokuyordum, dişimi kaşıyordum.Sonunda ne olacağını bilmiyordum. Meğer alt çenemden mini minnacık beyaz mı beyaz ilk dişlerim çıkacakmış! 

Malesef henüz dişlerimi gösterebileceğim bir fotoğrafım yok ama en kısa zamanda anneme "dişli" bir poz verip sizinle paylaşmasını rica edeceğim. Şimdilik dişlerimi kaşırken çekindiğim bu fotoğraflarla idare edebilir misiniz?
Ben sizleri çoooooook özledim.Siz de beni özlüyor musunuz?
Ben nerdeyim biliyor musunuz?

Bir de,son sorum: Büyümüş müyüm?

Bora Bebeğiniz


Dayanamadım, son olarak az biraz salyalı öpücük :)

5 Ağustos 2012 Pazar

Annemin Bloguna Destek

Sevgili annem yıllar önce başladığı ama işten-güçten devam ettiremediği bloguna şimdilerde yeni eklemeler yapmaya başladı. Yeni yazılarını okumak istersiniz diye ben de burdan duyurmak istedim. Ne de olsa ona göre daha meşhur bir bebeğim ben hehehehhe :)))

Hasır Şapka


1 Ağustos 2012 Çarşamba

Bora'nın Yaz Günlüğü - 2

Geçtiğimiz hafta neler mi yaptım?

Kah çayır-çimen gezdim, botanik incelemeler yaptım...Kah annemin kokoş çocukluk fotoğraflı anahtarlığını ısırarak hırsımı almaya çalıştım. Şaka tabi,olur mu öyle şey? Ben ne uslu bir bebeğim biliyorsunuz; sadece diş etlerimi her fırsatta kaşımaya çalışıyorum! :)


Bazen çarşı-pazar gezdim. Bebek muhabiriniz olarak fiyatları yerinde inceledim, lezzet ve sağlık testleri yaptım.


Pazar poşetlerini karıştırıp buzdolabı öncesi gerekli denetimleri tamamladım.


"Pembe bebek arabası da nerden çıktı?" diyenlere gerekli açıklamaları yaptım. (Merak ediyorsanız size de söylerim :) )

İftar sofralarını tek bir el hareketiyle tarumar ettim!

Gelene gidene el sallayıp komşu kızlarına göz kırptım. Komando eğitimlerine devam ettim, dans ettim, şarkı söyledim, güldüm-oynadım, kıkırdadım...

Hepinizi çok özledim :)

Kitap Çekilişlerine Bayılıyorummm!

Yine harika bir kitap çekilişi haberiyle karşınızdayım. Biliyorsunuz kitaplara karşı şimdiden önlenemez bir zaafım var! Büyüyüp okumayı bir söksem, doya doya okusam diyorum. Sanırım genetik bir duygu bu :)

Sevgili "Kitap Kurdu Böjük" izleyicileri için harika bir çekiliş düzenlemiş. Hem de en çok satan kitaplar arasından bir liste yaparak bizlere sunmuş. Ben de şansımı deniyorum. Ama çıkmasa bile bu inceliğinden ötürü Kitap Kurdu Böjük'e çok teşekkür ediyorum :)

Çeklişle ilgili detaylara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz :

Kitap Kurdu Böjük