19 Mart 2012 Pazartesi

"Mim"lendim, Hem Mutlu Hem Heyecanlıyım!

Merhabalar,

Evet yanlış anlamadınız ben de "Mim"lendim sonunda. Bilenler bilirler ama bilmeyenler de burayı okuduktan sonra anlayacaktır nedir şu mimlenme olayı...Sevgili Bizim Ev 'e beni de "Aman ne işim olur, minicik bebeyle mi uğraşacağım?" demeyip, beni de adam hesabına sayıp mimlemeyi unutmadığı için çok çoook teşekkür ederim :) Şaka bir yana bizim de kendi çapımızda bir izleyici kitlemiz, sevenimiz sayanımız var, bilmiyor değilim.

Konu "Takıntılar" olunca hangi takıntımı anlatsam bilemedim, malum o kadar çok takıntım oldu ki şu 3 ay 3 haftalık ömrümde! İşte başlıyorum :

1) En  büyük takıntım : Uyanıkken asla sırt üstü yatmam! Delikanlı bir bebeğim ben, sırtım yere gelsim istemem. En büyük zevkim yüzükoyun yatıp, bir yandan sırtım pış pışlanırken kendi kendime mırıldanmaktır!

2) İkinci büyük takıntım : (Çok özel olacak ama paylaşmak zorundayım kusura bakma anneciğim!) 
2,5 aylıktan itibaren -zatürre geçirip hastanede uzun süre yatmamın da etkisiyle sanırım - gündüz gözüyle anne memesi görmeye dayanamıyorum! Yok arkadaş yooook, annem ve etrafında o an kim varsa ne yaparlarsa yapsınlar gündüz ve uyanıkken emmek istemiyorum. Zorlamayın, is-te-mi-yo-rum! Bu postun altına emzirme teknikleri, bebek ikna yöntemleri vb. konularda not bırakmayın, annem görmeden hemeeeen silerim! Zaten onun da denemediği yöntem kalmadı. Zor bir çocuğum ben, sadece geceleri emiyorum, kıt kaynakları idareli kullanmaya şimdiden alışıyorum :)

3) Karnım toksa asla emzik istemem. Ağzıma konan emziği roket atar misali hoooooop diye fırlatıp uzaklara gönderirim. Emzikle beni sadece çok açken en fazla 2 dakika oyalayabilirler o kadar! Çok şükür emzikten süt gelmediğini ikinci denemede anlamış cin fikirli zamane bebesiyim ben :)




4) Pazar sabahı 6:30 gibi kalkıp babayı DJ, anneyi dansçı yapmak suretiyle evde disco havası yaratmak, annenin kucağında "Hooop hoooop" hoplamak en zevk aldığım takıntımdır.




5) Avizelere karşı karşıkoyamadığım bir ilgim var. Gözlerimi ayıramıyorum onlardan! Mama emerken avizeyi incelemek, ısrarla avizeye doğru dönmeye çalışmak, üzerinde toz var mı yok mu teftiş etmek en büyük zevkleridendir.

Şimdi ben kimleri mimliyorum bakalım : (Sevmeyenler kusura bakmasınlar) 

-Bal Yanağın Hikayesi (Merakla bekliyorum takıntılarını canım!)
-Heden ve Mutfağından Haberler (Bu mutfakta ne gibi takıntılarla yemekler pişiyor bakalım?..)
-Sema Rengarenk-corekotum (Sizde neler var bakalım meraktayız anneciğimle...)
-Borakuşu (Sevgili adaşım, tatlı abicik seni yakından tanımayı çok isterim.)
-Yaruze (Umarım vakit bulabilirsin :) )
-Özlem Anne (Hadi bakalım, sizi de çok merak ediyorum.)

Herkese şimdiden çok teşekkürler...



11 yorum:

  1. Minik Boracığım,benıde mim'lemişsin tsk edıyorum.Bende takıntılarımı cevapladım.öpüyorum senı o güzel mis gibi gıdışından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen gidip bakıyoruuuz annemle :) Biz teşekkür ederiz!

      Sil
  2. Oy kıyamam yaa. Çok tatlı ama 4. takıntısı çok acıymış :))
    Blogger annelerindenim, ben de beklerim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Nurgülce, hoşgeldin :) Hiç sorma uzun pazar uykuları mazide kaldı :)

      Sil
  3. 4. cevap bölümünü çoook beğendim aferim sana bora zıpla zıpla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem duymasın Sema Abla hehehhehe :) Hele biraz daha kilo alayıp daha çok kol kası yapacak annem beni zıplatırken!

      Sil
  4. çok cinsin sen çok :D
    bal seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailecek balla beslenmişler Bahar Abla ben de baldan olmuşum :)

      Sil
  5. Yani tebrik ediyorum bir bebeğin takıntıları ancak bu kadar güzel ve komik yazılabilirdi :)) çok güldüm. Seni mimlediğim de düşüncem Bora'nın annesinin takıntılarını anlatmasıydı ama böyle daha bi süper olmuş bayıldım bayıldım :))))

    Bu arada Boracığım benim oğlumun da yüzü koyun yatma takıntısı var, ama bak dikkat et kafanız yumurta kafa olacak bu gidişle ;)

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ederiz canım :) Beğenmede Bora da sevindi ben de sevindim! Bir ara kendi takıntılarımı da yazarım. O zaman daha çok gülersiniz eminim :D:D:D Eee Bora da annesinin oğlu sonuçta!

    Senin oğlunu da öpüyoruz adını bilmiyoruz ama kusura bakma :)

    YanıtlaSil
  7. oooo yeni farkettim.mimlenmişim:(çok geç kaldım dimi?

    YanıtlaSil

Teşekkürler