9 Aralık 2012 Pazar

Bora'nın İlk Kitapları

Biliyorsunuz çok okuyup çok yazan birer anne-babanın minik entel Boralika'sıyım ben! İlk kitaplarımla sizi tanıştırmakta çok gecikmemeliydim bu yüzden ama oldu bir kere! Son günlerdeki yoğun programım nedeniyle geç de olsa kitaplarım ve ben buradayız! 
(Aynı zamanda blogger izleyicilerini çoooook özleyen bir Bora tatlısıyım. Sizi unuttuğumu sanmayın! Umarım haberleşmeyeli hepiniz çooook iyisinizdir ve çooook mutlusunuzdur :) ) 

İşte, sebzesever bir bebek olarak sebzeleri isimleriyle öğrenmeme yardımcı olan Sebzeler kitabım... Ve uzun süre yüzüne bakmadığım oyuncaklarımın isimleriyle yer aldıkları Oyuncaklar kitabım. Bu kitaplar öyle minik ve şirinler ki 7 aylıktan itibaren bu kitaplarımı rahatça okuyup ısırmaya başlamıştım bile!


"Haydi bana mavi birşey göster. Haydi yeşil bezelyeleri sayalım!" "Kırmızı itfaiye arabasından, rengarenk gökkuşağına, küçüklerimizin yetişkinlerle paylaşabilecekleri cıvıl cıvıl bire renkler kitabı."
Öyle renkli, dopdolu ve sanki gerçeklermiş gibi duran resimleriyle öyle canlı bir kitap ki kitapçıdan aldığımız ilk günden beri "İlk Renkler Kitabım"ı çok ama çok sevdim. Hatta annemler bana kitap seçmeye çalışırken bu kitabı gözüme ben kestirdim ve elimden bırakmadım! Kitabı beğendiğimi gören annecikle babacık sanırım yeter ki kitap aşkım erkenden başlasın diye bu kitabı hemen aldılar...  Kitabımın her sayfasında ayrı bir renk tanıtılıyor ve ilgili renkle ilgili bir sürü objenin resimleri yer alıyor. Ben en çok bu pembeli esmer fıstığın yer aldığı sayfayı beğeniyorum :) Anladınız siz onu ;) Haa bir de eğilip eğilip öptüğüm şirin bir kediciğin resmi olan "turuncu sayfası"nı...

"İlk Sözlüğüm" kitabım ise Anne Sözü blogunun sahibi sevgili Deniz Abla'nın bana hediyesi... İlk Sözlüğüm kitabımdan da farklı kelimeleri ve objeleri eğlenceli resimlerle çoktaaan öğrenmeye başladım bile!


İşte annemin güzel iş arkadaşı Nihal Teyzem'in bana doğum günü hediyesi "İlk Resimli Ansiklopedim : YERYÜZÜ" kitabım.
(Keyifli ve kolay anlatım: Alt başlıklara ayrılan her bölüm, çocuklarınızın merak ettikleri konulara çok daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Doğayı ayrıntılı olarak tanıtırken,kendi yaşamları ile çevreleri arasında güçlü bir bağ kurmalarına destek oluyor. İçindekiler : Ormanlar, Otlaklar, Çöller, Tundralar, Sular...)
O kadar güzel, dopdolu ve eğlenceli bir ansiklopedi ki annem iş dönüşü bana verdiğinde gözlerim parladı, hatta lezzetini test edip hemen yalamaya çalıştım bu renkli ansiklopediyi. Annemin gözetiminde biraz resimlerine baktım çünkü sanırım kitabı yemeye çalıştığımı düşünen annem birkaç ay sonra bu ansiklopediyle haşır neşir olmamı uygun buldu :)  Nihal Teyzeciğim bu güzel hediyen için çooook teşekkür ederim :)


8 yorum:

  1. Bora'cım harikasın, birsürü birsürü kitabın olsun, hayat boyu hiç bitmesin bu kitap aşkın:)

    YanıtlaSil
  2. Canım benim Çoko Prensimin de öyle olsun :)Kitapsever olsunlar ve bence olurlar bu gidişle ;) Selamlar canım...

    YanıtlaSil
  3. CANIM BENIM,SENIN KITSPLSRINI SEVERIM BENNNN.HEPSİ SENIN KADAR TATLI KİTAPLAR.KİTAP SEVGIN HİÇ BİTMESİN MİNİK ERKEĞİM.ÖPÜYORUM MİS KOKULU GIDIŞINDAN.

    YanıtlaSil
  4. Boracım aferin sana,şimdiden bir sürü kitabın var:)Sen yavaş yavaş onları yemeyi bırak,okumaya başla emi sen canım,Ege kardeşin de hep yiyiyor,parçalıyor,sen ona örnek ol tatlım,çok öpüyorum:)

    YanıtlaSil
  5. İnşallah hayatın boyunca hep böyle bir sürü kitabın olur her yaşta kitapsever biri olursun keyifli okumalar yakışıklı

    YanıtlaSil
  6. hahayyyy nasılda inceliyor.deryacım ya soğudum blogdan şu kota işi canımı sıktı
    :(

    YanıtlaSil
  7. aferin sana Bora oku incele kitaplarını bu yaşta bisürü kitabın var:) çok tatlısın senn yerim seniii

    YanıtlaSil
  8. güle güle oku sende Bora abin gibi ezberle,anne bitti yeni al diye tuttur emi!

    YanıtlaSil

Teşekkürler