7 Aralık 2011 Çarşamba

15.günüm ve ilk emziğim

Bugün dünyaya gelişimin 15. günü. Zaman gerçekten de çabuk geçiyormuş, annem "Zaman ne çabuk geçiyor" deyip duruyor.

Son günlerde iştahım çok açık. Süt içmeye bayılıyorum. Annem beni emzirmekten bitkin düşüyor, beni emzirmediği zamanlarda da ya süt sağıyor ya da takviye için mama hazırlıyor. Akşamları sevinçle beni babamın kucağına teslim edip biraz uzanmaya çalışsa da babam bir süre sonra "Aşkııııım Bora süt istiyor!" diye anneme sesleniyor. Bazen babamın kucağındayken evde annemi kovalıyoruz :) Annem kafasına yorganı çekip bizden kaçmaya çalışıyor ama bir süre sonra dayanamayıp süt mesaisine devam ediyor. Annem artık bana sürekli "Dudak bağımlısı" diyor.

Annem ve babam bir süredir bana emzik almamak için direniyorlar. Annem çok emzik emen çocukların büyüdüklerinde dişlerinin ve damak yapılarının problemli olacağına inanıyor. Kendisinin ve dayılarımın düzgün dişlerinin emzikten uzak tutulmalarına borçlu olduklarını düşünüyor. Eee yakışıklılığıma yakışıklılık katmak için büyüdüğümde dişlerimin mükemmel görünmesi fikri benim de kulağıma hoş gelmedi değil! :)

Yine de bugün her ağzımı şapırdattığımda annemin beni emzirmesi veya biberonla beslemesi sonunda küçücük midemin kapasitesini aştığından kustuğum için büyük ananem dayanamayıp deneme amaçlı bana mavi şirin bir emzik almış. Annem emziği kullanma konusunda direnecek gibi olduysa da uykusuz geçen gecelerine bir çözüm olacağı umuduyla emziği denememe izin vermeden edemedi. Bakın nasıl da keyifle emiyorum, oooohhhhhh değmeyin keyfime! :)


4 yorum:

  1. Hehe :) Şeker şey, nasıl da keyifli gözüküyor *-* Bu arada, dün sana cevap yazmıştım canım, ulaştı, değil mi? - Bazen sorun oluyor da maillerde...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz Demet Ablası :) Bütün gün anneciğini uğraştırdığı için annesi maillerini geç kontrol edebildi, gelmiş mailin canım sağolasın...

    YanıtlaSil
  3. Biriciğimi emzikle görünce benim de aklıma annemlerin benim emziğe olan bağlılığımı anlattıkları geldi :) Söylediklerine göre her kıyafetime uygun renkte emziğim varmış :) Ve annemler bazen emziği ters veriyolarmış ağzıma ve ben dilimle çeviriyomuşum :D Tabi sonra vazgeçmişim emzikten anneannem sayesinde :) Kuzuma da çok yakışmış emzik ama tabi anneciğinin dişler hakkındaki düşüncesi doğru :)

    YanıtlaSil
  4. O fotoğrafları çok merak ettim Tuğçe Ablacım. Eminim çok ama çok şirinsindir, hayal edince bile gülümsedim :) Ben de çok sevmedim emziği, emiyorum emiyorum süt gelmiyor! Beni kandırmaya çalıştıklarını anladım!

    YanıtlaSil

Teşekkürler