22 Ağustos 2012 Çarşamba

Bayramda Neler Yaptım?..

Erken kalkıp herkesi tek tek uyandırdım. Her zamanki gibi müziksiz asla uyanamazdım! Biraz dinledim, biraz sallandım, biraz dansettim...Giyindim kuşandım misafirleri bekledim. Bayramda bütün İstanbul Taşköprü'deydi sanki. Annemin annesinin kuzenlerinin torunlarıyla buluştum :) (Varın, bu bilmeceyi siz çözün!) Sonuç itibariyle hiç yalnız kalmadım.Sık sık cool çizgimin dışına çıkıp bol bol sevinç çığlığı atmak suretiyle herkesin yüreğini hoplattım! Yüzümdeki gülümseme bu eğlenceli saatlerimin ispatı :)
"Gitmesek de, görmesek de orda bir köy varmış uzakta" E madem öyle gitmemiş olmayalım deyince koca dedem hemen gerekli organizasyonu yaptı, bizi rahatça dağ tepe aşabilecek bir arabaya yerleştirdi.Annem, babam, koca anneannem dağ yollarını aşarken "Hadi şunları bir şaşırtayım" dedim.Başladım parmak hesabına "Biiiiiir, biiiiiir, biiiiir..." Annem ve babam öyle şaşırdılar ki anlatamam. (Çoğunuz biliyorsunuz ama bilmeyenler için şu anda dünyada yalnızca 8,7 aydır bulunduğumu belirteyim. Yakında dayım gibi erkenden çarpım tablosunu ezberlersem kimse şaşırmasın.)
 Televizyonda gördüğüm muhabirler gibi elinden fotoğraf makinesini düşürmeyen annem bu anı da yakaladı ya pes doğrusu! (Zira inatçıyım istendiğinde hiiiç bişeycik yapmam!)
Arabadan inip mis gibi çam havasını içimize çektik. Büyük Mustafa Dayı'nın yeni yaptırdığı köy evini ziyaret ettik, büyük yengeyi ve torunlarını baklava açarken yakaladık.Unlara bulanmak,hamurlarla yoğrulmak istedim ama ucundan bir parça unlanabildim.Annemle balkondan orman manzarasına bakıp kuzenlerin tencereden böğürtlen aşırmasına yardım ettik :)
Ertesi gün annem ve babamla tüm ilçeyi turladık. Hava bir açtı, bir kapadı...Ama ben köprü başında, babacığımın kollarında çok mutluydum! Hımmmm, burda çay keyfi süper - miş! Öyle dedi annem, ben çayı bilmem :)
Ev sakinken balkonda annecikle bol bol oyun oynadık.Fonda koca anneannemin kurutulmak üzere dizi dizi asılmış dolmalık biberleri (Burada son yılların kışlık yiyecek trendi buymuş....Gelsin artık annemin pek sevdiği kuru dolmalar...) burası tam bizlik!
Annecik ara ara mutfağa, çarşıya-pazara kaçmaya çalıştığında uykudaysam uyandım, kuytudaysam yetiştim, saç örgüsünden yapıştım! Dopdolu ve çok güzel bir bayram geçirdim sevgili büyüklerim. Ama gördüğünüz gibi ne yapıp ettim "dişli" bir fotoğraf vermedim!

Bora Bebek hepinizi saygıyla selamlar...

15 yorum:

  1. oy oy oy maşallah maşallah ne kadar büyümüş benim prensimmm.oyuncakları da dizmiş,biber dolmalarını da dizmiş:))öp annesi yerime(efeem sizde çok hoşsunuz yine) saygılar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma Sema Teyzesi büyüdü prensin :)
      Herşeyi diziyoruz, oyuncakları, biberleri... :) Teşekkür ederiz efendimmmm...

      Sil
  2. Maşallah kuzuya, ne kadar da tatlısın sen böyle:) Dünyanın en güzel yerini de hemen öğrenmiş afacan:)

    YanıtlaSil
  3. biir biir biir aferin Bora :)

    YanıtlaSil
  4. Canım benım,harıka bir bayram tatılı olmuş.Güzel yerler görüp büyüklerinle vakit geçiröişsin.Saydıgın o parmakların hepsınden öptüm,dişli resmin vermemişsin ama gülen bütün resmlerin yetti doğrusu.Özlem bitti,umarım sende bizleri özlemişindir.Anneye selamlar sanada gıdışından öpücükler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heden Ablaaaa çok teşekkür ederim tatlı yanaklarından, ellerinden öperim ben de :) Özlemez miyim? Gerçekten çok özledim sizi! Annemin de çok selamı var...

      Sil
  5. Bora Allah seni analı babalı büyütsün Maşaallah sana:)

    YanıtlaSil
  6. Borakuşumm resimlerine hayretle,şaşkınlıkla,özlemle,mutlulukla baktım...gülümsememe sebep oluyorsun bebişim her seferinde...Maşallah sana ....en 1.ci teyzenden öpücükler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazokuş teyzeeem :) Çok özledim ben seniiiii :(:(: Ühü ühü...

      Sil
  7. Konuşan resimlere bayıldım.Hakkımda yaziniz da ayrı güzel.Sizinki gibi güzel bloglari gördükçe oğlum icin yazmaya geç başladığıma çok üzülüyorum.Küçük Emre Boranın Büyük Dünyasında biz de varız bundan sonra.Takipteyiz,bize de beklerim...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba, sevgili Barışın Günlüğü, hoşgeldiniz!
    Güzel sözleriniz için teşekkürler...Biz de hemen sizin blogunuza geldik ve çook beğendik! Biz de takip etmek istiyoruz ama nereden edeceğiz bilemedik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim blog wordpress te oldugundan takip isi daha zor oluyor sanirim blogspot kullanicilari icin.Biraz once baktim da mail ile takip etmeye baslamissiniz.Guzel paylasimlarimiz olur insallah... Sevgiler...

      Sil

Teşekkürler