11 Aralık 2011 Pazar

40'ın Gizemi

Eveeet bugün itibariyle koooskoca 19 günü geride bıraktım! Gülmeyin koskoca dedim diye, benim için 1 günün bile önemi büyük, 1 günde kaç gram alıyorum, saçlarım ne kadar uzuyor biliyor musunuz?

Doğduğum günden beri bir "Kırktır" gidiyor. Herkes "Bora'nın kırkı ne zaman çıkacak?" diye soruyor veya "Bora'nın kırkını uçurmaya bize gelin." şeklinde davetler alıyor alıyor annem. "Kırkı çıkmadan dışarı çıkılmaz.", "Kırkı çıksın daha az ağlar." "Kırkı çıktığında daha rahat edersiniz." diyorlar. Büyüklerin dünyasında rakamların önemli bir yeri varmış, bunu anladık. Ama merak ediyorum, nedir bu kırk rakamının gizemi? Neden sadece "kırk" rakamı uçabiliyor? Ve neden bu kırkı uçurma yetkisine annem sahip? Offfff çok merak ediyorum! Kimsenin de beni karşısına alıp şu konuyu enine boyuna anlattığı yok! Neyse çaresiz biraz daha sabredip öğreneceğiz!


Babamın yolunu dört gözle bekliyorum. "Dört gözle" dediysem bütün gün gözlerim açık onu beklediğimi sanmayın. Tabi ki bütün gün uyuyorum. Haa tabi 2 saatte bir uyanıp annemden ağlayarak süt istemelerimi veya altımı değiştirmesini istemelerimi saymıyorum! Annem gerekli tüm bakımımı yaptıktan sonra huzur içinde uyumaya devam ediyorum. Tam annemin dinlenmeye hazırlandığını farkettiğimde yine basıyorum yaygarayı ki formdan düşmesin, rahata alışmasın...

Babam geldiğinde karnım tok, sırtım pek oluyor :) Benim mıncıklanmaya ve koklanmaya müsait olduğumu görüp başlıyor benimle rahatça oynamaya! Hatta sakalları sayesinde varolan rahatımı bile bozabiliyor. Yine de çooook seviyorum babamı ve babamın mis kokusunu!



Cumartesi günü bize kimler kimler geldi...Beni kimler kimler hoplatıp zıplattı...
Annemin çok sevdiği iş arkadaşı Gülnur Teyzem geldi. O geldiğinde ben annemi emmekle meşgul olduğum için hoşgeldiniz diyemedim ama sonra Gülnur Teyze anneme emzirme konusundaki tüm deneyimlerini aktardı. İyi ki de aktardı, süt kaynağını daha iyi kullanır, karnımı daha çabuk doyurur oldum :) Bana çok güzel hediyeler getirmiş Gülnur Teyzem bir sevindim, bir sevindim... Annem Mert Abi'yi sordu. Meğer İstiklal Marşı'nı ezberlemiş Mert Abi... Çok çok önemli birşeymiş bizim için İstiklal Marşı ve çocukların İstiklal Marşı'nı öğrenmesi, anlamını bilmesi... Mert Abi'nin videolarını izlediler birlikte, ilgi o sırada benden gitti, kıskanmadım değil ama olsun şimdiden sevdim onu;) Biraz daha büyüyüp Mert Abiyle oynamak için sabırsızlanıyorum. Sevgili annem Gülnur Teyze'yle hatıra fotoğrafımızı çekmeyi unutmuş. Gönlüm elvermedi, annemin karnındayken Gülnur Teyze'yle çektirdiğimiz fotoğrafı ekleyeyim dedim, herkes tanısın kendisini!
Gülnur Teyze henüz gelmişti ki sevgili Hande Teyzecim de geldi, hatta bir baktık asansörden Engin Dayım da çıktı! Bir anda evimize neşe geldi :) Ben doğduğumda Hande Teyzem Amerika'daymış. (Duyduğuma göre epey uzak biryermiş.) O nedenle hemen gelememiş beni görmeye ama annemlerin sevincini taa oralardan paylaşmış. Hande Teyze annemin üniversiteden yakın arkadaşıymış, tam 10 yıllık arkadaşlarmış. "Dile kolay 10 yıl..." Bakın burdan da rakamların büyüklerin dünyasında ne kadar önemli olduğu anlaşılıyor. Hande Teyzem daha ben doğmadan bana ciciler almaya başlamış, hepsini giymek için sabırsızlanıyorum. Beni ne kadar çok seviyorlar, ne şanslı bir çocuğum ben! Birbirinden güzel, birbirinden tatlı teyzelerim var benim :)

Veee bir dee babacığımın candostu Kürşat Amcam'la güzel eşi Gökçe Teyzem koşa koşa beni görmeye geldiler. Anladığım kadarıyla annem ve babam onları çok ama çok seviyorlar. Birlikteyken çok gülüyorlar ve eğleniyorlar.Babamın ve Kürşat Amcamın üniversitedeki maceralarını dinlemek annem ve Gökçe Teyzem için eğlenceli oluyor.  Gökçe Teyzem beni sevdi, kokladı...Bana yakında dünyaya gelecek olan minik kuzenimden bahsetti. Bizim ailelerin birlikte seyahat etme planları önce benim doğumumla sonra da kuzenin yola çıkmış olmasıyla biraz ertelenmiş, onu öğrendim. Şimdilik gezme planları ertelendiği için üzülsem de ufukta görünen tatilin hayaliyle daha çok süt içip daha çabuk büyümeye karar verdim. Bu arada kuzenin sevinciyle gözleri ışıl ışıldı ikisinin de... Ailecek sevgili kuzenin sağlıkla dünyaya gelmesini dört gözle bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Bora' nın dünyasından neşeli bir kesit daha :) Çok eğlendim okurken - hatta zaman zaman aydınlanıyorum da *-* Bahçıvan pantolon içindeki hamile fotoğrafını ise çok beğendim canım; o güzel hamile bayanlardanmışsın sen de bir dönemler ;)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz Demet Ablası, Bora yazısını beğenmene çok sevinmiş :) Sen de zamanı geldiğinde eeen güzel hamile bayanlardan olacaksın eminim! Sevgiler...

    YanıtlaSil

Teşekkürler