15 Ocak 2012 Pazar

Bir Çılgınlık Yaptık!

Ne mi yaptık? Karlı ve soğuk bir İstanbul akşamında henüz kırkını bile uçuramamış bünyem Tarihi Vefa Bozacısı'nda kırkını hayırlısıyla uçurdu! Duyduğuma göre bugün Marmara'da trafo patlaması nedeniyle son yılların en büyük elektrik kesintisi olmuş ve İstanbul'da tam bir kaos yaşanmış. Böyle bir günün gecesinde, 22:00 sularında gezmeyi pek seven babamın annemi çabucak ikna etmesi şaşırtıcıydı! Ne de olsa hastalığı yeni atlatmış olmam sebebiyle annem üstüme titriyor, mikrop kapmamam ve üşütmemem için üstün çaba sarfediyordu!

Ama biliyorum anneciğim sen de çok sıkıldın, tıpkı benim gibi...Kısacık da olsa bu geziyi hakettik!


Ben arabadan dışarı çıkmasam da pencereden Vefa Bozacısı'ndaki izdihamı ve insanların "boza" dedikleri bu şeyi nasıl iştahla yediklerini gördüm. Tam Vefa'dan ayrılıp annemin meşhur Komagene çiğköftesi krizi tuttuğu için Akdeniz Caddesi civarına gidecektik ki birden fikir değiştirip Taksim'in yolunu tuttuk. Ohh ne ala! Çok heyecanlıydım, bir gecede İstanbul'un iki önemli semtini birden görmüş olacaktım! Taksim'de "Kızılkayalar" denilen meşhur bir ıslak hamburgerci varmış. Meğer annemin birden fikir değiştirmesinin sebebi Taksim tabelasını görmesiyle annemin aklına düşen ıslak hamburgerlermiş!

Gecenin 11'inde annem, babam ve dünya tatlısı tonton büyük ananemin rehberliğinde Taksim Meydanı'nı, çiçekçileri ve Beyoğlu'nu görmüş olmanın mutluluğuyla emziğime daha bir kuvvetle sarıldım, gözlerimi koca koca açtım ve "Dünya varmış!" dedim.


3 yorum:

  1. Güzel gözlüm,güzel kirpiklim,missss kokulumm ,teyzoşunun bitanesi...dün akşam çok güzeldi bebişimm ,seni kokladım kokladım kokladım içime çektim kokunu depoladım biraz idare etsin diye :) en yakın zamanda yeniden görüşmek dileğiyle yakışıklı ...:) Öpüyorum seni yanaklarından ....

    YanıtlaSil
  2. sen gezmelere mi gittin ,kırk mı uçurdun bebeğimm,bize de gel tamam mı teyzoşumm,sana yumurta vereceğim adettendir :)

    YanıtlaSil
  3. Nazan Teyzem, canım teyzem! İyi ki geldin dün akşam, seni çok özlemiştim.Hem doya doya bi sarılamamıştım boynuna :( Çok az geldi bizde kalışın, tadı damağımda kaldı ama olsun bir daha gelirsin di mi?
    Gezmek için sabırsızlanıyorum Teyzem, en yakın zamanda size de gelicem, yumurtalarımı kapıcam! :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler