5 Eylül 2012 Çarşamba

Bol Kutlamalı Günler

Nihayet sizlere İstanbul'dan kocamaaan bir "Merhaba!" diyebiliyorum, hepinizi çok özledim!
Biliyorsunuz bu yaz Koca Dedem ve Anneannemle birlikte Taşköprü'de epeyce tatil yaptık.Ömürlerinin 50 senesini İstanbul'da harcayan dedem ve anneannem önce iş-güç sonra annemin okulu, evliliği derken "memleketten ev alma" hayallerini ancak 3 yıl önce gerçekleştirebilmişler.Eee ben doğunca bu güzel memleket havasını solumam, kır bahçe dolaşmam için beni de götürdüler.Nerdeyse ömürlerinde hiiiiç memleket havası solumamış olan annecik ve babacık da benim sayemde Kastamonu yollarını arşınlayıp durdular!Ramazan Bayramı, Zafer Bayramı, Sarımsak Festivali derken ailecek kutlamadığımız önemli gün ve hafta kalmadı bu yıl!
Almanya'dan, Ukrayna'dan, Kuzey Kıbrıs'tan ve daha ismini hatırlayamadığım çoook uzak ülkelerden Zafer Bayramı kutlamaları için gelen birbirinden güzel ablalar ve yakışıklı abilerle tanıştım.Kucaklarında oturduğum ve heyecanlı olmama rağmen cool görünmeye çalıştığım bu güzeller Almanya'dan!..
Bu güzel ablalar ise ışıl ışıl olmalarından anlaşılacağı gibi Türkler, Kuzey Kıbrıs'tan gelmişler ve beni çoooook sevdiler :) Tam sahneye çıkmak üzere olmalarına rağmen beni kucaklarından indirmek istemediler!
Beni nerdeyse bir kupa gibi havaya kaldıracak olan alttaki fotoğraftaki bu kadın ise sanırım Türkiye eski güzellerindenmiş :) (Ben babamın yalancısıyım...)
Bakın Zafer Bayramı için bayraklarla ve eeeen büyük dedem, Ata Dedem Atatürk'ün resimleriyle süslenmiş Taşköprü Belediyesi...Evimiz bu belediye binasının hemen üst köşesinde...Sabahları horoz sesleriyle uyanıp, köy yumurtalarımız pişerken dedemle ekmek almaya bu yoldan gidiyorduk.
Sıkıcı olmayan güzel konuşmalar, şarkılar, şiirler, danslar, danslar...Ne güzel bayram bu bayram! Bir kafamı salladım, bir popomu!..Kah "nay nay nay..." diye tempo tuttum, kah etrafa gülücükler saçtım!
Gündüz etnik dans gösterileri, at yarışları, "En güzel buzağı", "En iyi sarımsak" yarışmaları, geceleri ise konserlerle kutlandı Sarımsak Festivali.Uyku saatime denk geldiği için ben gidememiş olsam da Funda Arar konserinden annemin çektiği bu fotoğrafı da paylaşmadan geçemiyorum!Annemin söylediğine göre kendisini canlı dinlemek ayrı bir zevkmiş! Gelecek yıllarda bu zevki benim de tadacağımı umuyor hepinizi saygıyla selamlıyorum!

Bora Bebeğiniz




17 yorum:

  1. Ooooo Boracığım ne güzel geçmiş bayram kutlamaların:)Bahçivan tulumuna bayıldım,çok yakışmış:)En iyisini yapıyorsun İstanbul'un havası iyi değil.Keyfine bak memleketinde,öptüm kocaman:))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Tuba Annecik :) Artık döndüm yuvama...2 ay memleket havası gerçekten iyi geldi!
    Ben de öptüm en kocamanından :)

    YanıtlaSil
  3. yakışıklım benım,ablaların kollarında baya bır gezmişsin.Bır halyli tatıl yapmış oldun artık seneye kadar dinlenme vaktı.Canım benım senı kocaman öpüyorum o mis kokulu gıdışından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heden Ablaaaam, canıııım nasılsın? Evet çok tatil yaptım bu yıl bakalım henüz sezonu kapamak istemiyorum ama çare yok, tatilin de sonu var :(
      Ben de seni kocaman öpüyorum ablacığım :)

      Sil
  4. Maşallah teyzeciğime , fotolarınız öyle güzel ki bayıldım bayıldımm...:) Dün gece de Bora Bebek teyzesine sürpriz yaptı beni ziyarete geldi çoook mutlu etti benii :) İyiki varsınız canlarım benim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzeşkooooo, ne olur bir an önce iyileş de hoplat zıplat beni :( Çook özledim seni ve dün gece doyamadım sana :(
      Düğününde dans etmek istiyorum seninle, şimdiden söyleyeyim de hazırlıklı ol. Genç bir oğlan gelini kaçırdı demesinler sonra ;)

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Canım DOKTORUM, güzel DOKTORUM Sevil Hanım, biz de size bayılıyoruz ailecek izniniz olursa :)
      Saygılar...

      Sil
  6. Kutlamalar gercekten çok hoş ama en çok buzağı yarismasinin resimlerini görmek isterdim
    Blog uma beklerim
    Defnevederin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh keşke o sapsarı, güzel buzağıların resimlerini çekebilseydi annem haklısınız...Ama o sırada ben bir pastanede yaramazlık yapmakla meşgul olduğum için annem de beni zapdetmeye çalışıyordu :(

      Sil
  7. ne güzel geçmiş gününüz. sende, kızlarda ,danslarda süper. hep böyle geçsin bütün günlerin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çoook teşekkür ederim, sizin de gününüz hep çok güzel geçsin!
      Mis kokulu öpücükler...
      Annemin selamı var...

      Sil
  8. Borişimmm...
    ne güzel eğlenceli kutlamalarla coşmuş gelmişsiniz:)) Biz seni çok özledik buralarda,bir gün buluşalım şekercim!
    :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burci Teyzeşkoooooo,nasılsın?
      Çok özledim seni, en yakın zamanda görüşelim artık yeter teyzeciğim haklısın!
      Kocaman öptüm seni...

      Sil
  9. Maşallah kocaman olmuşsun,büyümüşte memleket ziyaretlerine başlamışsın..Bayramlarıda büyüklerinin yanında geçirmek ayrı bir keyif olmuş Bora'cım..Öptüm seni:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet büyüdüm büyüdüm :) Hatta bu haftasonu ilk vesikalık fotoğrafımı bile çektirdim pasaport için :) Annemle babam "aranıyor" gibi çıkmış deseler de ben beğendim kendimi!
      Ben de öptüm kocaman!

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Teşekkürler