26 Ocak 2012 Perşembe

Sen Çok Yaşa Koca Anane!

Uzun süre temizlikçi sıkıntısı çeken annem bir süre önce çok sevdiği Mükerrem Abla'ya nihayet ulaşabilmiş ve düzenli olarak bize gelmesi için kendisini ikna edebilmişti. Zeyna kıvamında geçirdiği hamilelik döneminde ne yer silmekten ne de toz almaktan yorulan anneciğim ben dünyaya geldikten sonra yanımdan ayrılamaz olmuştu. Ee, hergün beni görmeye gelen misafirlerle dolup taşan evimize annemin koşturmaları yanında sevgili babacığımın yardımları da yetmez olmuştu.

Yapılacak işler listesine bir tik daha atmanın gururunu yaşayan annem hem evin her köşesi pırıl pırıl olsun istiyor hem de iki toz & bir börek, bir pencere & bir pasta frekansında süren ikramlarıyla Mükerrem Abla'yı hoş tutmaya çalışıyordu. Annem evde yokken evin düzenine alıştırmak için temizlikçi ablaya büyük ananem refakat ediyordu. Annem geldiğinde ise "Orayı sildi mi, burayı sildi mi?" şeklindeki sorularıyla büyük ananemi terletiyordu! O gün annem evde olduğu için büyük ananem özgürdü. Annem de kah telefonla konuşuyor kah bilgisayar başında benim fotoğraflarımla uğraşıyordu. Ara ara uğrayıp ortalığı kolaçan eden büyüüüüük ananem ise Mükerrem Abla'ya bir selam çakıp "Heh, aferin yavrum, aferin yavrum!" deyip gidiyordu.

Nihayet temizlik bitip Mükerrem Abla'yı törenlerle uğurladığımızda ananem son teftiş için bize geldi. Şöyle bir etrafa baktıktan sonra kinayeli bir tonlamayla :
 "Nasıl olmuş temizlik? Ben başında dursaydım Minişkolar yamuk olmuş derdin!"
Annem kahkahalar içinde zor konuşarak :
 "Hahahaha Miniş-minişko mu? Minişko neymiş anane?"
Büyük ananem :
 "Minişko mudur, dıbişko mudur neyse işte..."

Kafası karışan annem gülmekten kendinden geçmiş bir halde hala anlamaya çalışıyordu. Karışıklık, sonunda ananemin minişkoların koordinatını vermesiyle ortadan kalktı. Meğer Koca Ananemin "minişko" dediği babamın Rusya'dan getirdiği Matruşka bebekleri imiş! :)



Bunu duyduktan sonra annemin kahkahaları daha da arttı. Baktım olmayacak ben de eşlik ettim ona! Gülüşlerimiz birbirine karıştı...
Resmin kaynağı için : tıklayın...

6 yorum:

  1. Borabebek,ne güzel gülmüşsün
    Maşallah sana

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Elif Teyzecim :)

    YanıtlaSil
  3. Yakışıklı yiğenimiz kocaman olmuşsun, maşallah sana! blogunu yüzümde kocaman bi gülümsemeyle takip ediyorum kuzucum, münire teyzemin yorumuna bayıldım, walla "minişko" matruşkadan çok daha tatlı bi isim, yaşa münire teyzem!

    YanıtlaSil
  4. Canım Hatice Teyzem benim, seni güldürebildiğim için nasıl mutlu oldum....Zaten annem hep bahseder senin ne kadar espirili bir teyzoş olduğundan!Senden öğreneceğim çok şey var teyzecim. Birazdan Havva Anane ile buluşacağız, keşke sen de olsaydın :( Ama yakında koşup geleceğim size de...Minişko Boracığın kollarına atlayacak :)

    YanıtlaSil
  5. senin gülmelerini yerim ben :D

    YanıtlaSil
  6. Daha ne gülmelerim var Bahar Teyze tahmin edersin..Annem çok şaşırıyor ben güldükçe nedense :)

    YanıtlaSil

Teşekkürler